Gå direkt till innehåll
Genomförd fusion
Genomförd fusion

Pressmeddelande -

Urban Green är nu en del av Veg Tech AB

Sveriges två ledande leverantörer av gröna lösningar för stadsmiljöer Urban Green och Veg Tech har nu blivit ett bolag, Veg Tech AB. Fusionen genomfördes under februari. Syftet med fusionen är att skapa synergieffekter och fortsätta utveckla det gemensamma erbjudandet så att ännu fler får upp ögonen hur man skapar grönskande städer med naturliga och hållbara växtsystem.

Veg Tech och Urban Green har tillsammans ett 65-tal medarbetare med en omsättning på 175 MSEK. Bolagen kompletterar varandra väl och genom fusionen skapas ett helhetserbjudande inom gröna lösningar för tak, fasader, mark- och vattenmiljöer.

- Urban Green kommer att bli vår avdelning för takparker. Vi har byggt ett flertal uppmärksammande takparker, bland annat vinnaren av The Green Roof Award 2021, Sergelhuset. Gå gärna in på urbangreen.se  och inspireras av att bygga grönskande landskap på taken. Sedum, ängs- och vattenväxter kommer vi att fortsätta att utveckla under varumärket Veg Tech där vi både kan leverera material och hjälpa till med montaget. Extra fokus framöver kommer att ligga på hållbar produktutveckling där vi är stolta över våra Smålandsodlade sedummattor som levereras med egenproducerad biokol, säger Johan Ljungberg, VD på Veg Tech AB.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Ljungberg, VD,  jl@vegtech.se, 070-814 80 05


Ämnen

Kategorier


Urbangreen är nu en del av Veg Tech AB. Genom innovationer och kreativitet erbjuder Urbangreen sociala taklandskap, Innegårdar mm.
Veg Tech har i över 35 års tid utvecklat och odlat olika växtprodukter för att skapa grönska i stadsmiljöer runt om i hela Norden. Vi erbjuder kompletta växtsystem för bland annat gröna tak och fasader, erosionsskydd och naturlig dagvattenhantering för mark och vattenmiljöer. Den största delen av produktionen sker i egna odlingar i Småland.

Presskontakt

Louise Qvarnström

Louise Qvarnström

Presskontakt Entreprenadchef +46 (0) 727 22 57 70
Carolina Lundberg

Carolina Lundberg

Presskontakt

Relaterat innehåll

Unika lösningar för framtidens gröna städer

Urbangreen är en avdelning i ett av Sveriges ledande bolag inom greentech med djup kunskap och lång erfarenhet inom gröna lösningar i stadsmiljö.

Genom innovationer erbjuder vi klimatsmarta och hållbara takparker av olika slag, innegårdar och andra taklandskap på bjälklag.

Alltid med målet att ge mervärde för både människa, miljö och städer.

Urbangreen
Fagerås 1
342 52 Vislanda
Sweden