Gå direkt till innehåll
Bild: Gällivare kommun
Bild: Gällivare kommun

Pressmeddelande -

Urbangreen bygger gröna tak på Kunskapshuset i Gällivare på uppdrag av Nåiden Bygg för ca 2,6 miljoner kronor

Under hösten 2020 planeras en ny skola i Gällivare centrum invigas. Byggnaden som fått namnet Kunskapshuset ska inrymma kommunens gymnasieskola och lärcentra för vuxna. Urbangreen agerar underentreprenör till Nåiden Bygg och har som uppdrag att belägga taken med förodlad sedum och stenstråk mellan vegetationen, ett arbete som planeras utföras vid halvårsskiftet i år.

-Vi är glada över förtroendet att få bidra till Kunskapshuset med vår gröna byggkompetens. Då byggnadens tak är speciellt utformat och med tanke på att fastigheten ligger längst upp i nordligaste norr är detta ett särskilt spännande projekt som vi ser fram emot att genomföra. Den gröna taklösningen med sedum kommer att bidra till förbättrad dagvattenhantering och ge insekter, fåglar och småkryp möjlighet att profitera av det nya habitat taken skapar i närområdet. Dessutom ger vegetationen den vackert designade byggnaden en extra dimensionsäger Jörgen Lundberg, ansvarig för sedumförsäljning på Urbangreen.


Urbangreen är ett innovationsföretag med en tydlig vision om att leda den gröna utvecklingen med ekosystemtjänster i våra stadsmiljöer och har på kort tid fått stort erkännande i branschen och ses idag som marknadsledande inom entreprenad av taklandskap. Bolaget levererar produkter och systemlösningar för gröna tak och väggar i Norden och Baltikum. Innovationerna kan ge fastighetsägare en bättre värdeutveckling, en bättre dagvattenhantering samt ett positivt miljöavtryck.


För frågor:

Jörgen Lundberg, ansvarig sedumförsäljning och inköp
076-815 94 20
jorgen.lundberg@urbangreen.se

Therese Lundstedt, VD
070-230 24 06
therese.lundstedt@urbangreen.se

www.urbangreen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Urbangreen är ett av Sveriges ledande bolag inom greentech med djup kunskap och lång erfarenhet inom gröna lösningar i stadsmiljö.

Genom egna innovationer erbjuder Urbangreen klimatsmarta och hållbara vattenväxtsystem, gröna tak, biotopväggar, sociala taklandskap med mera.

Alltid med målet att ge mervärde för både människa, miljö och städer.

Presskontakt

Louise Qvarnström

Louise Qvarnström

Presskontakt Entreprenadchef +46 (0) 727 22 57 70
Carolina Lundberg

Carolina Lundberg

Presskontakt

Unika lösningar för framtidens gröna städer

Urbangreen är en avdelning i ett av Sveriges ledande bolag inom greentech med djup kunskap och lång erfarenhet inom gröna lösningar i stadsmiljö.

Genom innovationer erbjuder vi klimatsmarta och hållbara takparker av olika slag, innegårdar och andra taklandskap på bjälklag.

Alltid med målet att ge mervärde för både människa, miljö och städer.

Urbangreen
Fagerås 1
342 52 Vislanda
Sweden