Gå direkt till innehåll
Urbangreen förvärvas av börsnoterade Nordic Waterproofing

Pressmeddelande -

Urbangreen förvärvas av börsnoterade Nordic Waterproofing


Nordic Waterproofing Holding AB:s svenska dotterbolag Nordic Waterproofing Group AB har träffat avtal om att förvärva aktierna i Urban Green AB för ett Enterprise Value om 55 MSEK. Transaktionen genomfördes i samband med signering av avtalet den 18 mars 2021.

Urbangreen har under de senaste åren uttalat att bolaget siktar på tillväxt och gjorde under 2020, efter flera år med förlust, en turn-around och kunde presentera en tillväxt om 33 procent samt en omsättning på närmare 50 MSEK med ett resultat efter skatt på 2,8 MSEK.

Urban Green har på kort tid etablerat sig som en ledande leverantör av gröna lösningar för urbana miljöer tack vare alla medarbetares engagemang, stora kunskap och hårda arbete", säger Therese Lundstedt, VD för Urban Green. "Vi är glada att nu få en ägare med god förståelse för vår verksamhet och som ser en stor potential att kunna fortsätta växa vår verksamhet och förbättra vårt erbjudande till våra kunder”.

Urban Green har under de senaste åren vuxit både sett till omsättning men också sett till antalet större entreprenadprojekt och har bland annat byggt gröna tak på det prisbelönta Sergelhuset, på Arlanda flygplats samt på campus Albano. Bland bolagets kunder återfinns bland andra Skanska, NCC, och Veidekke. Bolaget har huvudkontor i Stockholm men är grundat och har en produktionsanläggning i Vislanda, Småland där sedum och annan stadsgrönska odlas. 

"Förvärvet av Urban Green är ett viktigt steg för att kunna erbjuda ett bredare utbud av tjänster och produkter inom gröna lösningar för stadsmiljöer för våra kunder
”, säger Mats Lindborg, affärsenhetschef för Sverige och Norge inom Nordic Waterproofing. ”Gröna lösningar för stadsmiljöer är ett område som rönt mycket uppmärksamhet de senaste åren. Genom vårt förvärv av Urban Green stärker vi vår position på denna växande marknad.

Therese Lundstedt som tillträdde som VD för Urban Green i augusti 2019 lämnar sin tjänst i och med förvärvet av bolaget och kommer att ersätts av Johan Ljungberg som blir ny VD för bolaget.


För frågor:

Therese Lundstedt, avgående VD
+46 70 230 24 06, therese.lundstedt@urbangreen.se

Johan Ljungberg, tillträdande VD
+46 708 14 80 05 johan.ljungberg@nordicwaterproofing.com

Mats Lindborg, Affärsenhetschef Sverige och Norge för Nordic Waterproofing AB
+46 708 53 22 24, mats.lindborg@nordicwaterproofing.com


Om Urbangreen

Urbangreen är ett innovationsföretag med en tydlig vision om att leda den gröna utvecklingen med ekosystemtjänster i våra stadsmiljöer och har på kort tid fått stort erkännande i branschen och ses idag som marknadledande inom entreprenad av takparker. Bolaget leverera produkter och systemlösningar för gröna tak och väggar i Norden och Baltikum. Innovationerna kan ge fastighetsägare en bättre värdeutveckling, en bättre dagvattenhatering samt ett postitivt miljöavtryck. Mer info på: urbangreen.se

Om Nordic Waterproofing
Nordic Waterproofing en av de ledande aktörerna på tätskiktsmarknaden i Nordeuropa. Bolaget erbjuder högkvalitativa produkter och lösningar för taktätskikt i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Belgien, Nederländerna, Polen, Storbritannien och Tyskland. Nordic Waterproofing tillhandahåller även installationstjänster genom helägda dotterbolag i Finland och genom delägda franchisebolag i Danmark. Nordic Waterproofing marknadsför sina produkter och lösningar under varumärken med mångårig historia, varav de flesta tillhör de mest etablerade och välkända varumärkena för tätskikt på sina respektive marknader, exempelvis Mataki, Trebolit, Phønix Tag Materialer, Kerabit, Nortett, SealEco, Distri Pond, SPT-Painting, Taasinge Elementer, RVT och Veg Tech. Nordic Waterproofing Holding A/S är noterat i Mid Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm med kortnamn NWG.

Ämnen

Kategorier


Urbangreen är ett av Sveriges ledande bolag inom greentech med djup kunskap och lång erfarenhet inom gröna lösningar i stadsmiljö.

Genom egna innovationer erbjuder Urbangreen klimatsmarta och hållbara vattenväxtsystem, gröna tak, biotopväggar, sociala taklandskap med mera.

Alltid med målet att ge mervärde för både människa, miljö och städer.

Presskontakt

Louise Qvarnström

Louise Qvarnström

Presskontakt Entreprenadchef +46 (0) 727 22 57 70
Carolina Lundberg

Carolina Lundberg

Presskontakt

Unika lösningar för framtidens gröna städer

Urbangreen är en avdelning i ett av Sveriges ledande bolag inom greentech med djup kunskap och lång erfarenhet inom gröna lösningar i stadsmiljö.

Genom innovationer erbjuder vi klimatsmarta och hållbara takparker av olika slag, innegårdar och andra taklandskap på bjälklag.

Alltid med målet att ge mervärde för både människa, miljö och städer.

Urbangreen
Fagerås 1
342 52 Vislanda
Sweden