Gå direkt till innehåll
Urbangreen tillsammans med Gröna Städer i Almedalen – seminarium 3 juli 2018

Pressmeddelande -

Urbangreen tillsammans med Gröna Städer i Almedalen – seminarium 3 juli 2018

Regeringen har avsatt över en miljard för ökad stadsgrönska i urbana miljöer som Boverket ska fördela. Samtidigt försvårar byggregler flera av de moderna systemlösningarna för en grönare och hållbarare stadsmiljö. Hinder och föråldrade regler måste överkommas för att skapa gröna och levande städer.

Välkommen till ett seminarium där Marcus Edvinsson från Urbangreen och Josefina Oddsberg från Bee Urban kommer att samtala kring hur vi bör ta tillvara alla stadens ytor för skapandet av grön stadsmiljö. Genom att bland annat modernisera gamla byggregler, som i dagens samhälle inte längre är aktuella, kan vi använda fler tak- och fasadytor för stadsgrönska när markytan krymper. Det kommer att bli en spännande diskussion kring ämnena hållbarhet, byggande, livskvalité och biologisk mångfald. Moderator är Anna Ljungdell, Gröna Städer.

Under Almedalsveckan kommer Urbangreen att finnas på Stallgården Mellangatan 11, tillsammans med Gröna Städer.

Datum: 3 juli 2018

Tid: 13:45 – 14:30

Plats: Vinägers bakficka – Stallgården, Mellangatan 11

Arrangör: Gröna Städer, Urbangreen

Ämnen

Kategorier


Urbangreen är ett av Sveriges ledande bolag inom greentech med djup kunskap och lång erfarenhet inom gröna lösningar i stadsmiljö.

Genom egna innovationer erbjuder Urbangreen klimatsmarta och hållbara vattenväxtsystem, gröna tak, biotopväggar, sociala taklandskap med mera.

Alltid med målet att ge mervärde för både människa, miljö och städer.

Presskontakt

Louise Qvarnström

Louise Qvarnström

Presskontakt Entreprenadchef +46 (0) 727 22 57 70
Carolina Lundberg

Carolina Lundberg

Presskontakt

Unika lösningar för framtidens gröna städer

Urbangreen är en avdelning i ett av Sveriges ledande bolag inom greentech med djup kunskap och lång erfarenhet inom gröna lösningar i stadsmiljö.

Genom innovationer erbjuder vi klimatsmarta och hållbara takparker av olika slag, innegårdar och andra taklandskap på bjälklag.

Alltid med målet att ge mervärde för både människa, miljö och städer.

Urbangreen
Fagerås 1
342 52 Vislanda
Sweden